Soms geeft de computer die fout weer, wat aangeeft dat de linux-kernelsysteemaanroepen overbelast zijn. Er kunnen veel redenen zijn waarom deze foutmelding verschijnt.

Goedgekeurd

  • 1. Download ASR Pro
  • 2. Open het programma en selecteer "Scan uw computer"
  • 3. Klik op "Repareren" om het reparatieproces te starten
  • De software om uw pc te repareren is slechts een klik verwijderd - download hem nu.

    3 tips. De goedkoopste “systeemaanroepen” zijn de vele hulpdiensten die de vector doorkruisen (~20-30 ns). Aanroepen naar de kernel (~250-310 ns) zouden het meest nauwkeurig alle bescheiden overhead moeten weerspiegelen, omdat er niet veel mee gewerkt hoeft te worden. de kern doen.

    Op een soort hoger niveau kunnen systeemaanroepen “services” worden die door de kernel worden aangeboden.Aangepaste websites en ze zijn vergelijkbaar met selectie-API’s, hoewel ze dat zijnwordt in feite beschreven door een taak aan te roepen met een fabrikant, parameters en een retourwaarde.

    De kernel fungeert als een moderator om u te helpen met processen waarvan de gebruikersnamen in de praktijk toegang zouden vragen om u te helpen bij het systeem. Dit brengt echter een nieuwe goede overhead met zich mee. Bij odes moet je je aan heel wat extra instructies houden. Maar besturingssystemen met een echt DOS-kenmerk draaien in wezen in een ring, maar 0 kan directe systeemkiesnummers maken zonder overhead.

    Real Syscalls¶

    Dus als je naar de echte syscalls kijkt, kunnen de door de gebruiker gedefinieerde kernelroutines veranderen.Kosten in de orde van grootte van de afgelopen nanoseconden, slechts honderd. inhogere deals op sommige hosts vanwege CPU-bugsschadecontroles daadwerkelijk worden vergemakkelijkt (ze zijn standaard ingeschakeld) en/ofOudere/lagere klasse van apparatuur. Zie ook de specificaties in het hoofdstuk Hosts.sommige.

    linux kernel program call overhead

    Perf, een zeer krachtige profiler voor Linux

    perf is de nieuwe mooie krachtige Linux-profileringstool, aanzienlijk verbeterd bovendien van een kernel die zojuist is bijgewerkt door de Linux-ontwikkelaars. Als accessoire voor algemene functies zoals voorbereidend onderzoek van systeemgebeurtenissen van de controle-eenheid, Activiteit (PMU) en Kernelgebeurtenissen, biedt perf de volgende subcomponenten:

    Systeemoproepen: feiten

    Een van de meest gevierde Unix-functies is het onderscheidtussen doorzichtige “kernelruimte” en “gebruikersruimte”. Het systeem eindigt altijd met oproepenwas alle middelen waarmee internetgebruikers de kernen van ruimteprogramma’s bevestigden.Diensten. De Linux-kernelimplementatie maakt het een fluitje van een cent om dit te doorbreken.Verschilt in de geboekte kernelcode om aan te roepen hoe het systeem.belt. Dit gebruikt de kracht die mijn kernel gebruikt om een ​​aantal uitdagingen aan te gaan die verband houden metTaken die traditioneel voorbehouden waren aan het ontvangen van astronauten.

    Systeemoproepen

    Systeemoproepen zijn gemarkeerd met nummers. Aantal stuksbel foo __NR_foo. Bijvoorbeeld,Het hierboven gebruikte _llseek-nummer is herhaaldelijk __NR__llseek,gedefinieerd als In 140 /usr/include/asm-i386/unistd.h.Verschillende architecturen omvatten verschillende nummers.

    Een systeemtelefoon wordt gemaakt met behulp van een “software-interrupt” die de controle over alle kernelcode overneemt; hier onder staat meestal linux/i386 “interrupt 0x80”. Na het wisselen van type om kernels te helpen, moet de processor zijn registers opslaan en de applicatie met succes naar de juiste kernelfunctie sturen, lezend om te zien of eax voor grenzen is.

    Perf, de recordprofiler voor Linux

    perf is een krachtige Linux-profileringstool die is vervangen en bijgewerkt door de belangrijkste Linux-ontwikkelaars . Naast het selecteren van totale functies zoals de beoordeling van hardwaregebeurtenissen, heeft de modFor performance monitoring (PMU) kernelgebeurtenissen, perf toekomstige subcomponenten:

    Het is ook bekend dat het systeem zegt dat ze op hoog niveau zijn. Dat wil zeggen dat de kosten van systeemaanroepen altijd duidelijk betaald moeten worden, ongeacht of er over het algemeen een overeenkomstige contextwisseling plaatsvindt, hoewel dit werk in de kernel echt te verwaarlozen is, d.w.z. de kosten van het overschakelen van de shoppermodus naar de kernelmodus zoals eerder.

    Kijk eerst naar het nummer dat is gemaakt door de CPU-instructies die volledig vanuit x86 worden uitgevoerd. -64 CPU-modelaanroep heeft een bepaald concept met betrekking tot het privilegeniveau. De kernel heeft de hoogste capaciteit genaamd Ring0 en de gebruikersfermentatie draait op Ring3. Onder normale omstandigheden kunnen gebruikersprocessen op het hele Ring3-niveau worden uitgevoerd, maar toegang tot eenheden zoals harde schijven en klantenservicekaarten is alleen mogelijk vanaf een soort Ring0-kernelniveau. Daarom, wanneer alle gebruikersmodusprogramma’s moeten worden uitgevoerd door apparaten zoals harde schijven, moeten we het privilegeniveau wijzigen en gebruik maken van reguliere oproepen.

    linux kernel approach call overhead

    De software om uw pc te repareren is slechts een klik verwijderd - download hem nu.