Home News The Best Way To Resolve Hardware Maintenance Issues

The Best Way To Resolve Hardware Maintenance Issues

96
0

 

Hopefully this guide will help you after seeing the hardware troubleshooting interview questions.

Consider these common hardware and networking interview questions and answers:
  • What does network mean?
  • How to secure a computer network?
  • What does HTTP mean?
  • What is the bandwidth
  • What is an IP address?
  • How would you recover lost files from a virus-infected system?
  • What is ASCII?

 

 

  • Question 1. What is a computer?

    Answer:

    A computer is a programmable machine. It is an integral part of everyday life.

  • Question 2. What are the different functions of a computer?

    Answer:

    The computer performs the following functions:
    a) receives data
    b) processes data
    c) saves data
    d) views data

  • Mac OS X Troubleshooting Interview Questions

  • Question 3. How is a minicomputer different from a mainframe?

    Answer:

    A minicomputer is a medium-sized, multiuser, multiprocessor computer. It is also known as a mid-range server. But mainframes are huge computers that usually take up entire rooms or floors. It is very expensive.

  • Question 4. What is a supercomputer?

    Answer:

    The fastest type of computer. Supercomputers are very expensive and are used for special applications that require huge mathematical calculations. For example, you need a supercomputer to predict the weather. Other applications for supercomputers include motion graphics, fluid dynamics, nuclear power research, and oil exploration.

  • Question 5. What is the difference between input and output devices?

    Answer:

    Input devices are used to enter into a computer. However, output devices are used to get the result from the computer. Examples of input devices are keyboard, mouse, scanner, digital camera, and so on, while output devices include a monitor, printer, projector, etc.

  • Hardware and Network Maintenance Questions

  • Question 6. What is a storage device? What is the general classification?

    Answer:

    ArrangeStorage devices are used to store data on your computer. There are different types of storage devices: a) Magnetic devices.
    b) Optical devices.
    c) Semiconductor storage devices.

  • interview questions on troubleshooting in hardware

    Question 7. What do you mean by a treatment device? What types of processing equipment are there?

    Answer:

    The main function of a computer is data processing. The different types of computer processing peripherals include:
    a) Microprocessor
    b) Chipset
    c) BIOS

  • Office support questions

  • Question 8. What is the difference between serial and parallel interfaces?

    Answer:

    Serial port and parallel port are used to transfer data to / from a computer. When transmitted via the serial interface, only 1 bit is transmitted. Most of the PC’s serial ports conform to RS-232C or RS-422 standards. Parallel interface for connecting an external device, eg. B. printer. On personal computers, the parallel port uses a 25-pin (DB-25 type) connector and is used to connect printers, computers, and other peripheral devices that require relatively high bandwidth. It uses parallel data transmission.

  • Question 9. What is an interface?

    Answer:

    This is a communication channel through which your computer can communicate with various devices.

  • IT Architecture Interview Questions

     

     

    What is your troubleshooting process?

    The troubleshooting steps are as follows:
    1. Define the problem.
    2. Make a theory of probable causes.
    3. Check the theory to determine the cause.
    4. Make a plan of action to correct the problem and implement a solution.
    5. Make sure the system is fully functional and take preventive measures if necessary.